Onderhoud transportsystemen voorkomt storing en stilstand

Transportsystemen efficiënt onderhouden is essentieel voor het waarborgen van optimale productieprestaties en het verlengen van de levensduur van conveyors. Regelmatige controle en onderhoud verhoogt de productiviteit en voorkomt storingen en ongeplande stilstand. In dit artikel delen we enkele tips voor onderhoud transportsystemen.

Onderhoud transportsystemen tip 1: start met regelmatige inspectie
Een van de belangrijkste aspecten van efficiënt conveyor onderhoud is regelmatige inspectie. Door periodiek de staat van uw transportsystemen te controleren, spoor je vroegtijdig tekenen van slijtage, beschadigingen of andere problemen op. Let hierbij op losse of versleten onderdelen, ongewone geluiden, afwijkende trillingen en eventuele lekkages. Door deze problemen tijdig te identificeren, kun je proactief actie ondernemen voordat ze ernstiger worden en grote stilstand veroorzaken. Zie onderaan onze checklist voor onderhoud transportsystemen.

onderhoud transportsystemen

Onderhoud transportsystemen tip 2: schoonmaak en smering
Een te vaak over het hoofd geziene maar oh zo belangrijke factor voor efficiënt conveyor onderhoud is het regelmatig schoonmaken en smeren. Stof, vuil en andere verontreinigingen hopen zich vaak op op de transportsystemen en hun onderdelen. Hierdoor verminderen de prestaties sneller dan verwacht en neemt slijtage ongezien toe. Reinig de transportbanden regelmatig met geschikte reinigingsmiddelen en zorg ervoor dat ze vrij zijn van vuil en obstakels. Daarnaast is het cruciaal om de bewegende onderdelen regelmatig te smeren met het juiste smeermiddel om wrijving te verminderen en de levensduur te verlengen.

onderhoud transportsystemen

Onderhoud transportsystemen tip 3: train uw personeel
Het trainen van uw personeel is een integraal onderdeel van efficiënt conveyor onderhoud. Zorg ervoor dat jouw medewerkers het belang kennen van voorspellend onderhoud en zo nakende problemen herkennen en voorkomen. Door personeel goed op te leiden, verminder je het risico op onvoorziene productiestops en verbeter je de efficiëntie van het productieproces en verhoog je de ROI van je investeringen. Vraag ons advies.

Onderhoud transportsystemen tip 4: efficiënt voorraadbeheer van reserveonderdelen
Het bij de hand hebben van de juiste reserveonderdelen is van essentieel belang voor efficiënt conveyor onderhoud. Conveyors bestaan uit verschillende onderdelen die na verloop van tijd slijten of beschadigd raken. Een voorraad reserveonderdelen laat je toe snel te reageren op eventuele defecten of storingen waardoor de stilstandtijd tot een minimum wordt beperkt. Vraag vrijblijven ons advies voor uw voorraadbeheer van reserveonderdelen.

Onderhoud transportsystemen tip 5: het nut van Remote Acces
In de moderne tijd van geavanceerde technologieën speelt Remote Access een belangrijke rol bij het efficiënt onderhouden van conveyors. Door gebruik te maken van Remote Access-tools kunnen onderhoudstechnici op afstand verbinding maken met de conveyor systemen, waardoor ze snel en effectief problemen kunnen identificeren en oplossen zonder fysiek aanwezig te zijn op de locatie. Onze blogpost benadrukt het belang van Remote Access bij het voorkomen van onvoorziene productiestops. Het stelt dat met behulp van Remote Access technologieën, technici real-time gegevens kunnen verzamelen, diagnose op afstand kunnen stellen en indien nodig direct actie kunnen ondernemen, waardoor kostbare stilstandtijd wordt geminimaliseerd en de algehele efficiëntie van het onderhoudsproces wordt verbeterd. Interesse? Vraag vrijblijvend meer informatie!

Onderhoud transportsystemenchecklist

ONDERDEEL ACTIE / controle FREKWENTIE
Motor Geluid Maandelijks
Temperatuur Wekelijks
Bevestigingsbouten Maandelijks
Reductor Geluid Maandelijks
Temperatuur Wekelijks
Olie niveau Kwartaal
Ketting
aandrijving
Spanning Kwartaal
Smering Wekelijks
Slijtage Kwartaal
Tandwielen Slijtage Kwartaal
Schroeven en bouten Kwartaal
Band Geleiding Maandelijks
Spanning Maandelijks
Lasnaad Wekelijks
Rollagers

riemen / schijven

Geluid Maandelijks
Bevestigingsbouten Maandelijks
Tandriemen Spanning Maandelijks
Slijtage Maandelijks
Uitlijning schijven Maandelijks
Structuur Algemeen visueel nazicht Maandelijks
Controleer alle bouten en moeren op fixatie en roestvorming Maandelijks
Onderhoud transportsystemen voorkomt storing en stilstand
Getagd op: