Flemac mixlijn

Met de snelgroeiende marktvraag naar meer productvariatie, biedt een geautomatiseerde product-mixlijn de oplossing. Handmatige processen kunnen vermoeidheid, fouten en productiestops veroorzaken. Onze geïntegreerde pick-and-place technologie met grafische gebruikersinterface en receptmanager verhoogt productiviteit, verlaagt kosten en biedt flexibiliteit. Kies voor betaalbaarheid en efficiëntie met onze geautomatiseerde oplossingen.

Geautomatiseerde product-mixlijn biedt antwoord op marktvraag

Meer productvariatie in het consumentenaanbod is een snelgroeiende vraag vanuit de markt. Denk bijvoorbeeld aan een mix van chocoladerepen, make-up, diepvriesproducten en zo meer. Dat ‘mengen’ van verschillende enkelvoudige producten in een displaydoos is een uitdaging. Vaak is dit nog steeds een handmatig proces dat weliswaar flexibiliteit biedt, doch ergonomisch zeer belastend is voor jouw personeel. Bovendien gebeuren door vermoeidheid en onoplettendheid fouten of vergissingen die leiden tot een productiestop of beschadigingen die al dan niet de kwaliteit aantasten.

Robotautomatisering biedt oplossingen en ondersteuning voor je productie.

Slimme – op robots gebaseerde toepassingen – zoals gerobotiseerd picken, verpakken en palletiseren is een oplossing voor deze snelgroeiende consumentenvraag naar meer variatie. De oplossing? Eén volledig geïntegreerd verpakkingssysteem met op elkaar afgestemde productielijnen en geoptimaliseerde stroomsnelheden.
Vanuit onderstaande retailsectoren krijgen we steeds meer de vraag verschillende producten, al dan niet in displaydozen, te verpakken via een geautomatiseerde product-mixlijn:

  • Voeding: koeken, crackers, pasta, chocoladerepen, ijs, yoghurt, kazen, (milk)shakes, smoothies, soep;
  • Cosmetica en verzorging: make-up, dag- en nachtcrèmes, tandpasta, lotions, zepen, sticks;
  • Gezondheid: medicijnen, verbanden, vitaminen, voedingssupplementen;
  • Drank: bekers, flessen, tetrapakken.

Flemac geautomatiseerde product-mixlijn

Verhoog uw productiviteit en verlaag de kosten met één druk op de knop!

Tenslotte wordt het steeds moeilijker productieoperators te vinden op de arbeidsmarkt. Onze geautomatiseerde product-mixlijn is een pick-and-place technologie die voor verpakkingsprocessen een  ideale oplossing biedt. Dankzij een grafische gebruikersinterface is er geen programmeerkennis vereist. Met behulp van een receptmanager kan de lijn voor meerdere producten worden geconfigureerd met één druk op de knop!

Resultaat: meer flexibiliteit, minder stilstand, minder werkdruk voor medewerkers, lagere kosten en complexiteit in de (her)verpakkingslijn.

Kies voor betaalbaarheid en efficiëntie

Wil je manueel verder of ga je voor doordachte betaalbare oplossing en kies je voor een geautomatiseerde product-mixlijn? Onze automatiserings- en robotoplossingen helpen om je verpakkingsactiviteiten geschikt te maken voor de groei van je productie. Wij zorgen voor een perfecte balans tussen productiviteit en gebruiksgemak en betaalbaarheid. Want zoals steeds maken wij een haalbaarheidsstudie (ROI) die de  kostenverlaging op een aanvaardbare termijn moet aantonen.

Contacteer ons

Waarom investeren in een geautomatiseerde product-mixlijn?
Getagd op: