Remote access kan onvoorziene productiestops voorkomen

Het klinkt als een horrorverhaal voor fabrikanten en productiemanagers: een onvoorziene productiestop. Het is nochtans eenvoudig te vermijden dat uw productieproces vertraagt of stilvalt door bijvoorbeeld een toevallige afwijking in je intern transportsysteem. Hoe? Door het monitoren en managen van het productienetwerk en machinepark via remote access.

Stel je voor, plots vertraagt je productieproces en nog voor je de storing vindt, valt de productie stil. Wat is er aan hand? Had je dit kunnen voorkomen? En vooral, wat zal het je kosten? Daarom is het efficiënter en goedkoper je machinesystemen efficiënter op te volgen vanop afstand. Wij voorzien in die behoefte om op afstand toegang te krijgen tot je machines en productieprocessen. Om zo de service- en onderhoudskosten drastisch te verminderen en je bedrijfstijd te optimaliseren.

Remote access tot het productieproces biedt veel voordelen voor het monitoren en managen van het productienetwerk of het  machinepark.

Remote access

Direct op de hoogte van machinestoringen

 • Ongewenste stilstand voorkomen
  Wij informeren je direct(!) als er iets aan de hand is. Indien nodig (en mogelijk) ontvang je instructies om zelf het probleem te verhelpen.
 • Voorspellend onderhoud (predictive maintenance)
  Blijf op de hoogte en ontvang meldingen wanneer er best een nazicht, (preventief) onderhoud of herstelling ingepland dient te worden aan een machine of transportsysteem.

Voordelen voorspellend onderhoud:

 • kostenbesparingen en dus goedkoper;
 • minder of geen uitval door tijdige reparatie;
 • efficiënt onderhoud en daardoor verlenging levensduur machinepark;
 • hogere inzetbaarheid van de installatie door gepland onderhoud;
 • remote access voor je technische medewerkers .
 • Web-based configuratie
  Beheer al je alarmen, triggers, ontvangers en prioriteiten volledig op de Flemac Cloud – zonder een regel code te schrijven.
 • Alles-in-één remote service en IoT oplossing
  Remote access bied je een totaaloplossing voor machinebeheer op afstand met naadloze integratie tussen cloud, edge connectiviteit en machine (bv. PLC, HMI, robots, sensoren).
 • Hogere machineprestaties

Optimaliseer je machinale productie en verminder ongeplande downtime door beter inzicht en snellere machinetoegang.

remote access

Bestaand machinepark en transportsystemen connecteren
Het implementeren van remote access betekent niet dat je moet investeren in een volledig nieuw machinepark. Afhankelijk van je bestaande machinepark (aanwezige sensoren, PLC of HMI) kunnen we eveneens je productienetwerk uitrusten met een remote access systeem.

Flemac stelt je in staat om op een eenvoudige én veilige manier jouw machinedata naar een centrale dataserver te brengen. De voordelen zijn uiteenlopend: van het eenvoudig maken van analyses die leiden tot voorspellend onderhoud tot aan remote access van uw installaties.

Contacteer ons

Beeldverantwoording: coverfoto © Pixabay creative commons | Remote Access beelden © Ixon

Remote access kan onvoorziene productiestops voorkomen
Getagd op: